Welke perspectieven voor jonge huisartsen? 

De Onafhankelijke Ziekenfondsen (MLOZ) zijn aan de huisartsen toegekomen in hun debattenreeks waarin ze alle zorgverleners aan het woord laten. De unieke positie van de huisarts in de eerstelijnszorg die vandaag door allerlei veranderingen onder druk staat, vormt ongetwijfeld boeiende gespreksstof.

Uitdagingen die zich aandienen zijn onder meer de vergrijzing, de stijging van het aantal chronisch zieken, nieuwe technologie, gezondheidsongelijkheden,... Daarom staan de MLOZ stil bij voordelen en oplossingen van de digitalisering. En vooral: welke perspectieven kunnen ervaren artsen en beleidsmakers bieden aan jonge huisartsen, op zoek naar een beter evenwicht tussen werk en privéleven? Vormt de evolutie van solo- naar groepspraktijken een voldoende antwoord op de toenemende administratielast, de nood aan permanente vorming,...?

Afspraak op het debat 'Huisartsen aan het woord' op 25 april 2019, een debat dat ook MediSfeer steunt.  Alle huisartsen, HAIO's, studenten, maar ook alle andere zorgprofessionals en organisaties zijn van harte welkom op deze avond die begint met een walking dinner om 17u30. Vanaf 19u komen experts aan het woord en worden getuigenissen van huisartsen op u losgelaten, een voorproefje voor het eigenlijke debat met deelname van onder meer Domus Medica, Collège de Médecine Générale, Medi-Sfeer, ELIZA (Universiteit Antwerpen), Vakgroep Huisartsgeneeskunde VUB,...

Een dronk omstreeks 22u rondt de avond af.

Het debat is tweetalig maar simultaanvertaling is voorzien.

Accreditatie Ethiek en Economie werd aangevraagd

Inschrijven kan hier

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.