"Slimme stad" Antwerpen wil Europese referentie worden voor Internet of Things

Dinsdag 27 juni 2017

De stad Antwerpen heeft de ambitie om uit te groeien tot de Europese referentie voor het Internet of Things (IoT).

Samusocial - "Wat aanvankelijk amateuristisch bestuur leek, bleek uiteindelijk een doofpot"

Dinsdag 27 juni 2017

"We merkten als snel dat Samusocial amateuristisch bestuurd werd. Pas toen we alles bijeen legden, beseften we dat dit amateurisme een doofpot verborg". Dat verklaarde regeringscommissaris Sandrine Cnapelinckx dinsdagnamiddag op de eerste hoorzitting van de parlementaire onderzoekscommissie Samusocial in het Brussels Parlement.

Stemming in VS-Senaat over ziekteverzekeringswet verdaagd

Dinsdag 27 juni 2017

De Republikeinse meerderheidsfractieleider Mitch McConnell heeft bevestigd dat er deze week geen stemming komt over de omstreden ziekteverzekeringswet en de gedeeltelijke afschaffing van "Obamacare", zo hebben het NBC News en Fox News dinsdag gemeld.

MSD België getroffen door cyberaanval

Dinsdag 27 juni 2017

Medicijnenproducent MSD is in ons land getroffen door een cyberaanval.

UZ Leuven en UZ Gent gaan nauwer samenwerken

Dinsdag 27 juni 2017

De twee grootste universitaire ziekenhuizen van het land, het UZ Leuven en het UZ Gent, stelden een raamovereenkomst op die het makkelijker moet maken om in de toekomst samen te werken voor bepaalde disciplines. Dat melden de twee instellingen.

LifeTech.Brussels : succesvolle startups accelerator

PM - Dinsdag 27 juni 2017

Het Brussels cluster lifetech.brussels is een non-profit organisatie die als doel heeft Brusselse innovatieve bedrijven en startups in de gezondheidssector te steunen.

Opgelet, uw printer kan u verraden!

Dinsdag 27 juni 2017

Toen de eerste laserkleurenprinters in de jaren zeventig op de markt kwamen, kon de Amerikaanse overheid de meeste fabrikanten ervan overtuigen om elke  printer uit te rusten met een code die onzichtbaar was met het blote oog. 

Voedingssector engageert zich voor minder kinderreclame op sociale media

Dinsdag 27 juni 2017

Vijfenvijftig bedrijven uit de voedingssector beloven dat ze reclame voor kinderen jonger dan 12 jaar op sociale media gaan beperken. Ze ondertekenden daarvoor maandag de uitgebreide 'Belgian Pledge'. Het gaat onder meer om Delhaize, Colruyt, McDonalds, Mondelez en Ikea Belgium.

Te Gek!? lanceert dit najaar campagne 'signaalherkenning bij psychische problemen'

Dinsdag 27 juni 2017

Te Gek!? lanceert dit najaar samen met het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) en de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid (VVGG) een grote nieuwe campagne onder het motto 'signaalherkenning bij psychische problemen'. De muzikanten Selah Sue en Guy Swinnen zijn meter en peter van het initiatief.

Intelligent T-shirt meet ademhalingsfrequentie in realtime

Maandag 26 juni 2017

Philippe Guay en zijn team ontwikkelden een nieuw gezondheidsgadget dat de aandacht van het magazine Sensors trok. Het hightechsysteem bestaat uit een ‘intelligent’ katoenen T-shirt dat de ademhaling meet. 

Verbod zonnebanken - Peeters reageert terughoudend

Maandag 26 juni 2017

Minister van Consumentenzaken Kris Peeters reageert terughoudend op de vraag van de Hoge Gezondheidsraad om zonnebanken volledig te verbieden. Hij vreest dat het thuisgebruik van de toestellen daardoor zal stijgen.

Hoge Gezondheidsraad wil verbod op zonnebanken

Maandag 26 juni 2017

De Hoge Gezondheidsraad vraagt de overheid om zonnebanken te verbieden. "Ze leveren de maatschappij geen enkel voordeel op, er zijn enkel kosten", is maandagochtend te horen.

Belg hamsterde medicijnen tegen besparing De Block

Maandag 26 juni 2017

Patiënten hamsterden massaal geneesmiddelen die minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) duurder zou maken. Zo leidde de besparingsmaatregel tot extra uitgaven, blijkt uit een analyse van onderzoekers van de Universiteit Antwerpen. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.

App als anticonceptiemiddel?

P.S. - Maandag 26 juni 2017

Kan de App 'Natural Cycles' waarover we eerder al berichtten, ingezet worden als anticonceptiemiddel? Johan Van Wiemeersch (VVOG) reageert desgevraagd afwachtend op radio1. 

Transparantieplicht wettelijk verankerd in sunshine act

P.S. - Vrijdag 23 juni 2017

Op initiatief van de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block wordt de transparantieplicht voor farmaceutische en medisch-technologische firma’s wettelijk verankerd. Het uitvoeringsbesluit daartoe verschijnt vandaag, 23 juni 2017, in het Belgisch Staatsblad

Jacht op doktersbriefjes is geopend

P.S. - Vrijdag 23 juni 2017

De jacht op doktersbriefjes bij korte afwezigheden op het werk wegens ziekte is geopend, maar niet iedereen wil ze afschaffen. Bovendien zijn Kris Peeters en Maggie De Block niet laaiend enthousiast.

App 112 eind deze maand actief

Vrijdag 23 juni 2017

Eind deze maand kan iedereen via de nieuwe App 112 de nooddiensten bereiken. Dat kregen Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld) te horen van bevoegd minister Jan Jambon (N-VA). Samen met zijn collega Maggie De Block stelt hij de app vrijdag voor in Heverlee.

Doktersbriefjes - CM en LM gewonnen voor voorstel - NSZ is tegen

Donderdag 22 juni 2017

De Christelijke Mutualiteiten zijn gewonnen voor het voorstel van professor Lode Godderis om mensen zelf te laten beslissen, of ze een week thuis blijven als ze ziek zijn. Ook de Landsbond van Liberale Mutualiteiten (LM) is het voorstel genegen, maar onder strikte voorwaarden. NSZ daarentegen staat voor het idee niet te springen. De ondernemersorganisatie eist dat het gewaarborgd loon tijdens ziekte wordt afgeschaft, als dit ooit werkelijkheid wordt.

Informatiebrochure elektronisch voorschrift voor patiënten

J.M./M.L. - Donderdag 22 juni 2017

Allicht krijgt ook u regelmatig verbaasde vragen over het elektronisch voorschrift. Hoe zit dat in elkaar? En wat in de toekomst? Het Riziv-heeft een patiëntbrochure uitgegeven.

Een week uitzieken zonder doktersbriefje

Donderdag 22 juni 2017

Laat mensen zelf beslissen of ze een week willen thuisblijven als ze ziek zijn. Dat stelt professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven) donderdag voor in Het Nieuwsblad. "Als werknemers voor enkele dagen afwezigheid wegens ziekte niet meer naar de dokter zouden moeten, kan dit zowel een besparing zijn voor de staatskas als verlichting van het werk voor de huisartsen", stelt Godderis.

Pages